Nyheder fra Natural Sciences

Birgit Schiøtt fortsætte yderligere tre år som leder af Institut for Kemi. Foto: Lars Kruse, AU Foto

16.04.2021 | Institut for Kemi, Navne

Birgit Schiøtt fortsætter som institutleder på Institut for Kemi

Professor og institutleder Birgit Schiøtt er genansat som leder af Institut for Kemi i yderligere tre år i forlængelse af hendes nuværende fem-årige ansættelse, som udløber til nytår.

Foto: AU Foto

16.04.2021 | Institut for Kemi, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Lundbeckfonden støtter yngre forskere på Faculty of Natural Sciences med 9,7 mio kroner

Fire yngre forskere på Nat har netop modtaget bevillinger fra Lundbeckfonden, som led i deres post-doc-program. Bevillingen skal sikre to-tre års arbejde til modtagerne inden for sundhedsvidenskabelig forskning.

Professor Anja-Verena Mudring modtager 40 millioner kroner til sin forskning fra VILLUM Investigator programmet. (Foto: VILLUM FONDEN).

13.04.2021 | Institut for Kemi

40 millioner til fremtidens nano-teknologi

Nanomaterialer er blevet uundværlige for det moderne liv, og vores liv afhænger mere og mere af af nanomaterialer med definerede strukturer og egenskaber. Kemiprofessor modtager en VILLUM Investigator bevilling på knap 40 millioner til et kommende projekt, hvor grænser skal udfordres, så endnu mere kraftfulde værktøjer til syntese af…

Lektor Kasper Green Larsen har været med at til udvikle det nye matematik- og datalogiforløb for Videnskabsklubben, som bliver udrullet i efteråret 2021.

09.04.2021 | Institut for Datalogi

Miniforskere redder Jorden med geometri og algoritmer

Hvordan får man børn til at (gen)finde interessen for matematik? Man udvikler et spil hvor deltagerne skal bruge deres matematiske og logiske sans til at redde Jorden fra adskillige katastrofer som blandt andet mudderskred, tsunamier og orkaner.

Med 350 millioner kroner fra Danmarks Grundforskningsfond, Novo Nordisk Fonden, Carlsbergfondet, Villum Fonden og Lundbeck Fonden, skal centret bedrive verdensklasseforskning i kunstig intelligens med fokus på samfundsudfordringer, mennesker og design.

07.04.2021 | Institut for Datalogi

350 millioner kroner skal løfte dansk forskning i kunstig intelligens til nye højder

Det bliver den mest ambitiøse satsning på forskning i kunstig intelligens nogensinde på dansk jord, når et nyt nationalt pionercenter forventes at åbne i slutningen af 2021.

Erik Østergaard Jensen er genansat som institutleder på MBG. Foto: Lisbeth Heilesen

26.03.2021 | Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Erik Østergaard Jensen fortsætter som institutleder ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Lektor og institutleder Erik Østergaard Jensen er pr. 1. juni 2021 blevet genansat for yderligere tre år som leder af Institut for Molekylærbiologi og Genetik (MBG) – en stilling han har udfyldt siden 2004.

24.03.2021 | Institut for Biologi

Ny digital platform tager undervisningen ud til havet

Onsdag d. 24. marts lanceres en ny digital undervisningsplatform, der har fået navnet ”Havet i Skolen”. Platformen samler alt relevant undervisningsmateriale fra mange forskellige aktører i Danmark og gør det nemt for lærer og elever at finde brugbart materiale om havet.

16.03.2021 | Institut for Fysik og Astronomi

Studentersatellitten Delphini-1 er borte

Delphini-1 har været et ekstremt succesfuldt projekt for de involverede studerende og medarbejdere på Aarhus Universitet. Delphini-1 blev sendt i kredsløb om jorden den 31. januar 2019 og har holdt sig i rummet en del måneder længere end forventet, men til sidst måtte den altså give op.

Kristine Kilså, prodekan for uddannelse på Faculty of Natural Sciences. (Foto: Josefina Kilså-Becker)

16.03.2021 | Faculty of Natural Sciences, Nyhed

Stabilt ansøgertal via kvote 2 til naturvidenskabelige uddannelser

Igen i år oplever Aarhus Universitet en fremgang i ansøgertallet gennem kvote 2, og på Natural Sciences er søgning stabil i forhold til 1. prioritetsansøgninger.

Billede fra Three Minute Thesis Competition 2019.

12.03.2021 | Nyhed

Følg med i Three Minute Thesis Competition 2021

Tre minutter har de ph.d.-studerende til at præsentere deres forskningsprojekt til Three Minute Thesis Competition. Sidste år blev konkurrencen aflyst p.g.a. corona, men i år kan man igen deltage og vinde et rejselegat på 35.000 kr. og chancen for at deltage den internationale konkurrence.

Viser resultater 1 til 10 ud af 262

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste