Nyheder fra Natural Sciences

En pukkelhval springer op af vandet foran en chilensk vulkan. Siden fredningen er antallet af pukkelhvaler steget fra få hundrede i 1970'erne til titusinder nu. Foto: R. Hucke-Gaete (UACH/CBA)

03.04.2020 | Institut for Biologi

Livet i havene kan genopbygges på 30 år, hvis vi tager os sammen

Ifølge en international gruppe af havforskere er det ikke for sent at genoprette økosystemerne i verdens have. Hvis vi følger deres køreplan og især får styr på klima-ændringerne, kan det endda lade sig gøre inden 2050.

02.04.2020 | Faculty of Natural Sciences

Videohilsen fra dekan Kristian Pedersen

Den nye dekan på Faculty of Natural Sciences sender en hilsen til medarbejdere og studerende på fakultetet.

Daniel Dupont er en af de meget få, som ekstraordinært har fået adgang til sit laboratorium for at udvikle midler mod Coronavirus. Privatfoto.
Marie Rosenstand Hansen sørger for, at både edderkopperne og deres foderdyr har det godt i Spiderlab. Privatfoto.
Andreas Basse O'Connor klarer uden problemer sin matematik-forskning hjemme. Et frynsegode er, at hans børn forsyner ham med frokost og snacks. Privatfoto.
Bo Holm Jacobsen fra Geoscience underviser live fra sit pulterkammer. Privatfoto.
Facitily management medarbejder Allan Madsen i en tom Kemisk Kantine. Privatfoto.
Mads Fredslund Andersen er SONG manager og arbejder i kapløb med tiden i Australien. Privatfoto.
Kaptajn Torben Vang og forskningsskibet Aurora ligger til kaj i Aarhus Havn. Privatfoto.
Katrine Domino fra iNANO klarede sit Ph.d-forsvar online og må fejre det på et senere tidspunkt. Privatfoto.

01.04.2020 | Faculty of Natural Sciences

Hverdage i lockdown

Arbejds- og studielivet er blevet til mange forskellige ting for lige så mange ansatte og studerende, der på hver deres måde holder nat-fakultetet sammen. Hver for sig. Mød et lille udsnit af dem her.

Foto: Mads Fredslund Andersen

31.03.2020 | Institut for Fysik og Astronomi

COVID-19 lukker SONG-teleskopet på Tenerife

Det automatiserede SONG-teleskop på Tenerife kræver ikke bemanding til at udføre observationerne af stjerner, men alligevel har Corona-virussen tvunget lederne af SONG-projektet til at lukke ned for observatoriet i mindst to uger.

Professor og institutleder ved Institut for Datalogi, Kaj Grønbæk (tv), og professor Peter Gorm Larsen ved Institut for Ingeniørvidenskab (th). Foto: AU Foto.

31.03.2020 | Institut for Datalogi

265 mio. skal løse fremtidens udfordringer for dansk industri

Med mere end en kvart milliard som fundament og i tæt samarbejde med mere end 50 industrielle partnere, samler danske forskere og eksperter sig nu i udviklingsprojektet MADE FAST, der har til formål at gøre dansk produktion mere effektiv, fleksibel og bæredygtig.

Venstre: Prof. Ira Assent. Højre: Prof. Birgit Schiøtt. Foto: AU foto

30.03.2020 | Institut for Datalogi, Institut for Kemi, iNANO

Der er god synergi mellem datalogi og kemi

Professor Ira Assent fra Institut for Datalogi og Professor Birgit Schiøtt fra Institut for Kemi og iNANO modtager sammen en VILLUM Synergy-bevilling på 3 mio. til udvikling af nye klyngemodeller, som kan give et mere præcist indblik i proteiner på molekylært niveau.

De tre modtagere af det prestigefyldte Marie Sklodowska-Curie stipendium (fra venstre): Narcis Petriman, Ronja Driller og Jan Heiner Driller. Foto: Lisbeth Heilesen

25.03.2020 | Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Tre molekylærbiologer modtager det prestigefyldte Marie Sklodowska-Curie stipendium

Narcis Adrian Petriman, Ronja Driller, og Jan Heiner Driller fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik ved Aarhus Universitet modtager det meget prestigefyldte Marie Sklodowska-Curie Individual Fellowship. Det er første gang Instituttet opnår tre stipendier i samme ansøgningsrunde.

Foto: Lars Kruse, AU foto

24.03.2020 | Institut for Datalogi

Fremgang i kvote 2-ansøgere til AU's it-uddannelser

Aarhus Universitet har i år modtaget 15.582 ansøgninger via kvote 2 – det er 9 pct. flere ansøgninger end sidste år.Særligt AU's it-uddannelser har oplevet en markant stigning i ansøgere. 138 ansøgere har valgt at søge ind på datalogi, datavidenskab eller it-produktudvikling - det er 25% mere end sidste år.

Forvildede kameler går rundt i Australiens outback, hvor de tilsyneladende har den egenskab, at de bidrager til at tilbageføre økologiens balance. (Foto: Mark Marathon/Wikipedia Commons: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Outback_camels.jpg)
Professor Jens-Chrsitian Svenning er den danske forskningsleder i et internationalt forskningssamarbejde, der har undersøgt nutidens megafaunas evne til at skrue tiden tilbage i naturen.... billedligt talt. (Foto: AU Foto)

23.03.2020 | Forskning, Institut for Biologi

Forvildede dromedarer og andre fremmede dyr genskaber fortidens natur

Nej. Vi skal ikke klone dyrelivet fra istidens tundraer, men et internationalt forskerhold har fundet frem til, at indførte og forvildede dyrearter bidrager til genskabe dyrelivets funktion fra tiden før de store dyr blev fortrængt af mennesker for flere tusinde år siden. Dyrene skal ikke indføres nu, men findes allerede i naturen, hvor de så at…

Professor Jørgen Kjems leder gruppen af AU-forskere, som deltager i projektet. Foto: Peter F. Gammelby

19.03.2020 | Bevilling, Institut for Molekylærbiologi og Genetik, iNANO

AU optrapper virusforskning med millioner fra Carlsbergfondet

Professor Jørgen Kjems fra MBG og iNANO skal i samarbejde med forskere fra Health, KU og Statens Serum Institut og med 25 mio. kr. fra Carlsbergfondet udvikle metoder til diagnostik, behandling og forebyggelse af SARS-CoV-2-infektioner. Målet er samtidig at ruste verden til bedre at kunne modstå fremtidige virusepidemier.

Viser resultater 1 til 10 ud af 132

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste