Aarhus Universitets segl

Professor Jeppe Vang Lauritsen udnævnt til ny leder af iMAT

Professor Jeppe Vang Lauritsen er blevet udnævnt til ny leder af Aarhus University Centre for Integrated Materials Research (iMAT). Han efterfølger Bo Brummerstedt Iversen, som har valgt at træde tilbage.

Jeppe Vang Lauritsens omfattende erfaring inden for nanovidenskab og hans aktive deltagelse i Interdisciplinary Nanoscience Center (iNANO) gør ham til et oplagt valg til rollen. iNANO er lige som iMAT et såkaldt interdisciplinært tematisk center, der baserer sig på tværfagligt samarbejde på fakulteterne for natur- og teknisk videnskab.

"iMATs mission er at støtte initiativer, der styrker materialeforskning på AU, og at støtte udviklingen af nye tværgående og tværfaglige aktiviteter inden for materialeforskning,” udtaler Jeppe Vang Lauritsen. Han inviterer forskere og studerende til aktivt at engagere sig med iMAT for at forme dets fremtidige retninger.

I sin nye stilling vil Lauritsen samarbejde med de dedikerede iMAT-styregrupper, herunder Henrik Birkedal (Institut for Kemi), Anders Bentien (Institut for Bio- og Kemiteknologi), Ramin Aghababaei (Institut for Mekanik og Produktion) og Yong Chen (Institut for Fysik og Astronomi).

iMAT blev etableret i 2017 for at fremme samarbejde på tværs af forskellige videnskabelige discipliner og afdelinger inden for Aarhus Universitet. Centrets primære mål er at støtte initiativer, der styrker materialeforskning, og tage fat på både fundamentale og praktiske udfordringer, ved at udnytte universitetets forskellige ekspertiseområder på tværs af fag.

Visionen handler således om at øge samarbejdet mellem afdelingerne, opmuntre til innovative forskningsprojekter og sikre finansiering til moderne infrastruktur og forskningsinitiativer.

For mere information om iMAT, besøg venligst iMATs officielle hjemmeside.