Aarhus Universitets segl

Uddannelse ved Natural Sciences

Vi uddanner til morgendagens løsninger

Faculty of Natural Sciences udbyder forskningsbaserede naturvidenskabelige uddannelser på højeste internationale niveau. Resultatet er yderst kompetente og højt kvalificerede dimittender, der er uddannede til at identificere, analysere og endeligt løse nogle af morgendagens komplicerede udfordringer.

På disse sider kan du læse om uddannelserne ved Natural Sciences samt blive inspireret til, hvordan vores dygtige dimittender kan gøre en forskel for både din virksomhed, det danske samfund og den globale udvikling.

I boksene herunder kan du finde fakultetets uddannelser og ph.d.-programmer.Karrieremuligheder

Dimittender fra Natural Sciences er yderst kompetent, specialiseret og eftertragtet arbejdskraft, der kan bidrage med ny viden, nye idéer og nye metoder inden for din virksomheds faglige område. Der er stor efterspørgsel efter vores naturvidenskabelige kandidater og derfor lav ledighed. Se eksempler på, hvad vores dimittender arbejder med i videoerne herunder, eller ved at besøge siden om karrieremuligheder.

Biologi Færdiguddannede biologer fra AU finder job inden for mange områder, fx i bioteknologi- og medicinalindustrien, inden for miljøadministration og miljøteknologi, som miljømedarbejder eller som konsulent i virksomheder og organisationer. Se filmen om Bjarke, der arbejder med vandløb i Aarhus Kommune.
Matematik-økonomi Mange af vores eftertragtede matematik-økonomer har job inden for bankverdenen og forsikringsbranchen, men også som fx problemknusere i konsulent- og telekommunikationsfirmaer. Andre arbejder på universiteter, i styrelser eller ministerier. Mød Sara, der er specialiseret i operationsanalyse og arbejder hos TDC.
Molekylær medicin Kandidater fra Molekylær medicin arbejder typisk i forsknings- og sundhedssektoren. Med forståelsen af sygdomme på det molekylære plan, har mange job inden for bioteknologi-, fødevare- eller medicinalindustrien, på universiteter eller i private virksomheder. Martin arbejder i medicinalindustrien.