Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra Natural Sciences

Andreas Sommerfeldt fik ud over ære en præmie på 50.000 kroner. med sig hjem. Pressefoto: Agnete Schlichtkrull

30.04.2021 | Faculty of Natural Sciences, Institut for Kemi, iNANO

Andreas Sommerfeldt vinder Ph.D.-Cup 2021

Ph.D. i kemi og nanoteknologi fra Institut for Kemi og iNano på Aarhus Universitet, Andreas Sommerfeldt, vandt Ph.D.-Cup finalen, som blev sendt på DR 2 fredag den 30. april.

Professor Hans Gellersen. Foto: Søren Kjeldgaard.

23.04.2021 | Institut for Datalogi

ERC-millioner til forskning i at styre computere med hele kroppen

Professor Hans Gellersen fra Institut for Datalogi har fået ca. 2,5 mio Euro (ca. 18,5 mio kr.) i et Advanced Grant fra det har Det Europæiske Forskningsråd (ERC). Pengene er bevilget til projekt GEMINI (Gaze and Eye Movement in Interaction), som bl.a. skal skabe en ny tilgang til det at styre computere med øjnene.

Foto: Kasper Hornbæk

21.04.2021 | Faculty of Natural Sciences

Science Museerne fejrer 201-året for opdagelse af elektromagnetismen

Ørsted-udstilling om opdagelser, store tanker og skabertrang åbner på Steno Museet samme dag som genåbningen af Science Museerne onsdag 21. april og indtil 22. december 2021. Udstillingsperioden er på forhånd forlænget på grund af at museerne har været lukket i 4 måneder.

Fra onsdag kan man igen besøge Væksthusene - Aarhus´ tropiske centrum. Foto: Kasper Hornbæk

20.04.2021 | Faculty of Natural Sciences

I regnskoven med coronapas: Science Museerne er klar til at genåbne

Nye spændende udstillinger, anderledes museumsoplevelser og fokus på trygge rammer for gæsterne. Science Museerne genåbner onsdag 21. april 2021.

Andrii Bugai (foto: Lisbeth Heilesen)

19.04.2021 | Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Andrii Bugai modtager det prestigefyldte Marie Skłodowska-Curie stipendium

Postdoc Andrii Bugai fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik ved Aarhus Universitet modtager det prestigefyldte Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowship til at undersøge, hvordan vores celler sorterer ikke-funktionelle RNA'er fra funktionelle.

Birgit Schiøtt fortsætte yderligere tre år som leder af Institut for Kemi. Foto: Lars Kruse, AU Foto

16.04.2021 | Institut for Kemi, Navne

Birgit Schiøtt fortsætter som institutleder på Institut for Kemi

Professor og institutleder Birgit Schiøtt er genansat som leder af Institut for Kemi i yderligere tre år i forlængelse af hendes nuværende fem-årige ansættelse, som udløber til nytår.

Foto: AU Foto

16.04.2021 | Institut for Kemi, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Lundbeckfonden støtter yngre forskere på Faculty of Natural Sciences med 9,7 mio kroner

Fire yngre forskere på Nat har netop modtaget bevillinger fra Lundbeckfonden, som led i deres post-doc-program. Bevillingen skal sikre to-tre års arbejde til modtagerne inden for sundhedsvidenskabelig forskning.

Professor Anja-Verena Mudring modtager 40 millioner kroner til sin forskning fra VILLUM Investigator programmet. (Foto: VILLUM FONDEN).

13.04.2021 | Institut for Kemi

40 millioner til fremtidens nano-teknologi

Nanomaterialer er blevet uundværlige for det moderne liv, og vores liv afhænger mere og mere af af nanomaterialer med definerede strukturer og egenskaber. Kemiprofessor modtager en VILLUM Investigator bevilling på knap 40 millioner til et kommende projekt, hvor grænser skal udfordres, så endnu mere kraftfulde værktøjer til syntese af…

Lektor Kasper Green Larsen har været med at til udvikle det nye matematik- og datalogiforløb for Videnskabsklubben, som bliver udrullet i efteråret 2021.

09.04.2021 | Institut for Datalogi

Miniforskere redder Jorden med geometri og algoritmer

Hvordan får man børn til at (gen)finde interessen for matematik? Man udvikler et spil hvor deltagerne skal bruge deres matematiske og logiske sans til at redde Jorden fra adskillige katastrofer som blandt andet mudderskred, tsunamier og orkaner.

Med 350 millioner kroner fra Danmarks Grundforskningsfond, Novo Nordisk Fonden, Carlsbergfondet, Villum Fonden og Lundbeck Fonden, skal centret bedrive verdensklasseforskning i kunstig intelligens med fokus på samfundsudfordringer, mennesker og design.

07.04.2021 | Institut for Datalogi

350 millioner kroner skal løfte dansk forskning i kunstig intelligens til nye højder

Det bliver den mest ambitiøse satsning på forskning i kunstig intelligens nogensinde på dansk jord, når et nyt nationalt pionercenter forventes at åbne i slutningen af 2021.