Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Open Science

Udvikling af fremtidens materialeforskning sker i et åbent samarbejde mellem virksomheder og universiteternes forskningsmiljøer.

Open Science-platformen sikrer, at dansk industri og universitetet får større nytte af hinandens viden og teknologi ved at kombinere industriel innovation med grundforskning på en helt ny måde:

Universitetsforskere og virksomheder samarbejder på kryds og tværs om at skabe grundlæggende ny viden inden for materialevidenskab, som løbende bliver gjort åbent tilgængelig for alle – og som ingen må patentere. Til gengæld kan enhver derefter frit bruge denne viden til at udvikle og patentere sine egne unikke produkter.

Du kan også være med

Open Science-platformen SPOMAN (Smart Polymer Materials and Nano-Composites) er åben for alle, og det er gratis at deltage. Du og din virksomhed kan således vælge at:

  • følge med fra sidelinjen og få adgang til al den nyeste viden i takt med, at den bliver skabt
  • eller melde jer ind og deltage aktivt i de månedlige møder – og få din virksomheds egne behov for ny forskning omsat til konkrete grundforskningsprojekter.

Open Science SPOMAN omfatter foreløbig over en snes store og små danske virksomheder samt forskere fra alle landets universiteter. Samarbejdet er ikke mindst interessant for små og mellemstore virksomheder, som måske ikke har den store erfaring med forskningsbaseret udvikling. 

Kontakt Open Science hvis du vil høre mere om mulighederne for at påvirke fremtidens materialeforskning.

Læs omtale af Open Science platformen


Små virksomheder får stort udbytte af åbent forskningssamarbejde

Foto: Søren Kjeldgaard

Ved Spoman Open Science-festivalen den 16. maj 2019 mødtes virksomheder, studerende og forskere for at fejre – og dele – deres fælles projekter. På kort tid har Open Science vist sig at give stor værdi.
Læs omtalen her.