Aarhus Universitets segl

Flere digitaliseringsspecialister til den digitale omstilling

Digitaliseringssatsning

På Aarhus Universitet arbejder vi målrettet på at skabe et attraktivt miljø for it-studerende, hvor der både er faglighed af høj kvalitet og mulighed for hands-on sparring og opgaveløsning i samarbejde med virksomhederne i området.

Færdiguddannede it-specialister er i meget høj kurs blandt virksomhederne, og ifølge analyser fra regeringen vil Danmark mangle op mod 19.000 it-specialister i 2030. Aarhus Universitet realiserer derfor en omfattende satsning på digitaliseringsområdet, der skal ruste forskere, studerende og den nuværende arbejdsstyrke til fremtidens digitale omstilling.

Der er afsat 67,5 mio. kr. til digitaliseringssatsningen, der vil betyde en kraftig opnormering af de faglige miljøer på Institut for Datalogi og Institut for Matematik. Indsatsen udgør universitetets første bølge af bidrag til Danmarks digitale fremtid.

Vi vil fordoble antallet af it-kandidater

På Aarhus Universitet ønsker vi at være med til at sikre, at Danmark også i fremtiden er forrest i feltet på it-området. Derfor har vi en ambition om at fordoble antallet af dimittender, der er digitaliseringsspecialister i 2023.

De fleste af de naturvidenskabelige digitaliseringsspecialister skal uddannes fra Institut for Datalogi, som skal øge produktionen af kandidater til 190 om året. Den nye uddannelse i datavidenskab på Institut for Matematik skal føre til 20-30 kandidater årligt. Desuden skal antallet af kandidater med digitale kompetencer på ingeniørområdet også fordobles.

Læs om Institut for Datalogi

Læs om Institut for Matematik

IT-Byen Katrinebjerg

I IT-byen Katrinebjerg findes et helt særligt miljø, hvor studerende, forskere, iværksættere og etablerede virksomheder arbejder tæt sammen. Alle it-uddannelserne på Aarhus Universitet er samlet her, og det betyder, at de studerende arbejder side om side med virksomheder og eksperter inden for branchen.

På samme måde har vi samlet alt det, nuværende og kommende studerende har brug for at vide om it-uddannelserne i IT-Byen Katrinebjerg på Aarhus Universitet under overskriften Læs IT og få flere muligheder.