Aarhus Universitets segl

Professor

En professor er en højtstående videnskabelig stilling ved Faculty of Natural Sciences. Her finder du information om, hvordan du kontinuerligt kan udvikle din karriere og færdigheder inden for forskning, vejledning, undervisning og ledelse. 


Videnskabelig stilling: Professor

En professorstilling er en højtstående og som udgangspunkt en tidsubegrænset stilling. Hovedansvaret for en professor er forskning og forskningsbaseret undervisning, kombineret med stærkt fokus på forskningsledelse og -styring. Dette indebærer ledelse af deres egen forskningsgruppe med mere.

  • Professorer bidrager til deres instituts generelle udvikling og ledelse.
  • Professorer har ofte ansvaret for større forskningskonsortier.
  • Professorer tager føringen i udviklingen af undervisning og uddannelsesprogrammer. 

Hvad er en professorstilling?

En professor ved Faculty of Natural Sciences har opgaver, der indebærer at repræsentere og profilere institutionen og universitetet. De formidler videnskab til offentligheden og eksterne interessenter, f.eks. ved at deltage i offentlige debatter. De har ofte formelle roller, der tjener de lokale, nationale eller internationale videnskabelige fællesskaber. Mange professorer samarbejder med private virksomheder eller engagerer sig i iværksætteraktiviteter. En professorstilling kræver de højeste indgangskvalifikationer af alle typer videnskabelige stillinger. Læs ABC-kriterierne i "Hvad kræver det?" nedenfor. 

På Faculty of Natural Sciences støtter vi professorer i at udvikle deres kompetencer, især med hensyn til at fremme karrieren for yngre forskere i deres gruppe og deres egen faglige udvikling, f.eks. med henblik på iværksætteri. 

Hvad kræver det?

Vores ABC-kriterier beskriver de kriterier, som Faculty of Natural Sciences anvender, når vi vurderer kandidater til forskellige typer videnskabelige stillinger. Først og fremmest er det en invitation til dialog mellem en (potentiel) kandidat til en stilling og det pågældende institut. 


Programmer for forskere på seniorniveau

Som forsker på seniorniveau ved Faculty of Natural Sciences har du adgang til specialiserede programmer, der er dedikeret til at udvikle dine færdigheder som leder, forskningsleder og underviser. 


Få adgang til karriereværktøjer hos Vitae

Vitae er en karriereplatform, der indeholder råd og viden om at udvikle sig som forsker, og hvordan man kan støtte eller supervisere andre i deres karriere. Aarhus Universitet er medlem af Vitae Community, så alle AU-forskere har adgang til hele pakken af online ressourcer. 

Log ind og registrer dig på Vitae med dit AU institutionelle e-mail-domæne, og du vil have ubegrænset brug af professionelt udviklings- og øvelsesmateriale.