Aarhus Universitets segl

Eksempler på værters evalueringer af foredrag med Ig Nobel Prize i 2018.

I forårssemesteret 2018 havde Offentlige foredrag i Naturvidenskab også Ig Nobel Prize på programmet (med tre andre prisvindere end de tre som kommer den 9. april 2024).
Værternes evaluering faldt i to grupper: nogle fandt det lidt "for mærkeligt", og andre opfordrede os til at invitere Nobel Prize igen.
Se eksempler på evalueringerne herunder.


I Knudby var vi desværre ikke så mange, der så foredraget - jeg tror måske, at en del af 'mine' faste gæster - mest lidt ældre mennesker - holdt sig væk på grund af at foredraget var på engelsk.

Til gengæld morede de fremmødte sig kongeligt!

Vi var enige om, at talerne var meget underholdende og havde en dejlig humoristisk tilgang til deres respektive emner.

Hvis I tilbyder et lignende foredrag igen, vil vi helt sikkert livestreame det.

Taarup Borgerforening


Foredraget om Ig Nobel Prize var rigtignok lidt anderledes, både indholdsmæssigt og det, at det var på engelsk. Vi havde knap så mange deltagere som vi plejer – om det skyldes det gode vejr, sproget eller emnet, er ikke til at sige.

Men publikum var rigtig godt underholdt, og jeg har sjældent hørt folk grine så meget til et livestream. Så det var en fornøjelig aften, med kun få bemærkninger om, at det var lidt anderledes (og for nogen uvedkommende) end vanligt.

Jeg synes selv, det var lidt sværere at følge med, fordi prisvinderne kun havde 15 min. til at sætte os ind i deres forskning, hvor de plejer at have meget længere og kan gøre det grundigere.

Men ja, vi vil livestreame det igen, hvis det kom til foråret – eller efteråret ’19, hvis der er plads til det i kalenderen. Vi tager imod alle de foredrag fra AU, vi kan få.

Varde Bibliotek


Vi havde det fantastisk morsomt!

Vi vil helt sikkert gentage seancen næste sæson.

Bylderup Skole


Ja, det er ikke et foredrag der ligner jeres (normale) foredrag, men det ved vi ”gamle” jo godt og jeg annoncerer det også så folk ved at det er atypisk i forhold til jeres andre foredrag.

Vi hyggede os nu vældigt!! men vi var helt ned på 4% deltagelse af øens befolkning!! mod normalt ca. 10-15% :-)

Generelt har vi færre deltagere, når arrangementet foregår på engelsk, hvilket er mærkeligt for vi er 13 nationaliteter her på øen , så sproget burde ikke afskrække :-)

Personligt håber jeg at I streamer Ig Nobel næste år men jeg forstår godt at i vurderer om det ” hører med ” i den seriøse række , men det er nu så dejligt at få lov til at le.

Strynø gl. Mejeri & Mikrobryghus


Kommer det igen næste år, så streamer vi det også.

Sjovt at høre og se lidt til de projekter/undersøgelser der ligger lidt i yderkanten af vores fantasi og alligevel gøres seriøst.

Jeg mener ikke der var de helt store problemer med at forstå det engelske, omend de ikke er lige tydelige. Jeg er sikker på vi også har tilhørere næste år.

Haderslev Katedralskole


Vi er meget glade for at der kommer et foredrag på engelsk (det efterspørger eleverne på vores IB) og vi har altid en sjov aften med Ig noble prize.

Eleverne får nye (uventede) perspektiver på hvad de selv kan undersøge til deres større opgaver. Det virker især godt at researchen uddybes i deres 15min oplæg - det får man jo ikke hvis man streamer uddelingen.

Der var 26 til foredraget her på Grenaa Gymnasium og vi hyggede os.

Grenaa Gymnasium


Vi var ikke så mange der hørte foredraget, – men os der gjorde, vi morede os vældigt og vil reklamere noget mere for det næste år, hvis I inviterer dem.

Den sparsomme tilslutning kan dels skyldes konkurrerende lokale arrangementer, - men også årstiden (det er stadig lyst efter kl. 20....) og så at det foregik på engelsk (hvilket absolut ikke var et problem)

Kulturcenter Værestedet, 8832 Skals


Hos os var der en blandet følelse af foredraget så jeg tænker at gør man det igen skal der nok gøres mere ud af at forklare hvad dette foredrag går ud på og at det skiller sig markant ud i forhold til de mere emnespecifikke foredrag der ellers er på programmet.

I forhold til om vi vil streame foredraget hvis de er på programmet, er det et klart ja, vi er all in og det betyder at nogle foredrag er mindre attraktive end andre men sådan er livet jo.

Jeg tænker at fokus skal være på at fortælle hvordan IG Nobel foredraget skiller sig ud, så må det være op til de enkelte om de vil dukke op eller ej

Mvh. Biografen, Huset No7


Her på Frederikssund Gymnasium har vi faktisk med vilje valgt at streame dette foredrag i stedet for nogle af de andre lige præcis fordi Ig Nobel-foredraget er helt anderledes.

Vi ville gerne vise vores elever, at videnskabsfolk også er "normale" mennesker, der har humor, der kan grine, og som kan være selvironisk. Både, lærerne og eleverne, havde det sjovt og det var en hyggelig aften.

Jeg kan godt forestille mig at det bliver en årlig tradition at streame Ig Nobel-foredraget her på Frederikssund Gymnasium hvis du inviterer Ig Nobel-folkene igen.

Frederikssund Gymnasium


Vores gæster var glade, og vi vil være interesseret i at gentage Ig noble prize næste år.

Viborg Gymnasium & HF


Der var samme antal deltagere denne aften (35), alle var forberedt på en anderledes aften og forventningerne var store.

Det var vældig underholdende, men jeg fik ikke så mange begejstrede tilbagemeldinger, som jeg plejer efterfølgende.

Første halvdel blev kommenteret mest positivt. Der skal jo være noget for enhver smag, så hvis I gentager IgNobel, så vil vi naturligvis bringe det.

Vrads Forsamlingshus


Jeg kunne desværre ikke selv overvære foredraget, men har fået mange positive tilbagemeldinger og den tekniker, der var tilstede fik heller ikke negativ feedback.

Biografen Apollon


Vi synes her i Ørestad det var en fin variation.

Men det engelske var alt for svært at forstå for lægfolk. De mere videnskabelige trænede kunne bedre følge de fleste men hende Finnen talte alt alt for hurtigt.

Håber I gentager men kunne I måske enten tekste selve foredraget eller også opsummere på dansk efter indlæg?

8Tallet, Ørestad


Som forventet var ig-Nobel et hit på Vibenshus Gymnasium. Vi vil helt sikkert gerne streame igen til næste år. Det var den perfekte start, jeg arbejder nemlig ihærdigt på at få vores elever til gide at nørde lidt mere i fritiden.

Vibenshus Gymnasium


I Vordingborg var vi 28, som oplevede seancen. Der var delte meninger, men stemningen var god, idet en ret stor del af publikum bestod af studerende fra den engelsksprogede læreruddannelse.

Nogle blandt kærnepublikummet mente, at det var for pjattet. Jeg tror, at det vil kunne afhjælpes, hvis pr'en for arrangementet endnu tydeligere forklarede, at Ig Nobelprize er en parodi på den 'normale' Nobelpris.

BiografCafeen


Vi var meget glade for at høre mere om IG Nobel. Der var et par stykker i bofællesskabet der ændrede andre aftaler for at kunne deltage.

Vi havde også en gæst udefra. Det var meget underholdende og spændende at høre om noget der umiddelbart virker skørt, men faktisk kan vise sig ikke at være helt så skørt.

Det var godt at der var en introduktion i starten, så vi vidste lidt mere om baggrunden for IG Nobel. Godt med oplæg fra dem der havde modtaget prisen og godt at der var længere tid til spørgsmål.

Svalin i Trekroner.


Vi var meget glade for IgNobel-foredraget, og ville helt sikkert forvente at streame det igen næste år, hvis det kommer.

Vi overvejer endda om IgNobel-showet til september skal streames, selvom det er om natten en torsdag.

Ikast-Brande Gymnasium


Det er min kollega der normalt står for streamingen og udvælgelsen, men jeg tænker, at vi vil streame det igen næste år, hvis I laver det igen.

Normalt har vi omkring 40-50 tilskuere – denne aften kun 20, men det har sandsynligvis lige så meget noget at gøre med, at det var på engelsk.

Til gengæld kunne jeg høre, at der var flere af dem, der var der – der havde set frem til emnet.

Hinnerup Bibliotek & Kulturhus


Det var et fantastisk foredrag, atypisk, men meget tankevækkende, det viser jo bare at forskning som synes ”tosset” måske slet ikke er så tosset alligevel. Ja vi vil meget gerne streame lignende.

Vore besøgende synes også det var meget fint.

Den Jydske HaandværkerskoleI tirsdags var vi Ca 12 Pers. i modsætning til de Ca 30, som vi typisk er til de andre foredrag. Så interessen har ikke været stor. Tydeligt at gæsterne incl os værter ikke synes at det var særligt morsomt eller tanke vækkede. Sikkert sjovt for deltagerne, men ikke for os. De solide og informative foredrag med dygtige formidlere, det kan vi lide.

Fulden Mølle


Vi har valgt at streame alle foredragene, og lade publikum selv afgøre hvad de vil deltage i.

Omkring IG Nobel pris, så må jeg konstatere at interessen ikke er så stor som til de andre foredrag.

Det lille Røgeri, Voervadsbro


Vi var kun 9 udefrakommende deltagere. Til sammenligning var der 44 deltagere til forrige foredrag. Vi kender ikke årsagen til det lave deltagerantal, men kan gætte på, at en af årsagerne var, at foredraget var på engelsk.

De personer der var tilstede, synes at det var et udmærket og meget oplysende og morsomt foredrag.

Der er stor sandsynlighed for, at vi fravælger foredraget til næste forår. 

Kulturhuset Det Gamle Gasværk.