Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aarhus, Søauditorierne

Tak for den store opbakning til Offentlige foredrag i Naturvidenskab!

De Offentlige foredrag i Naturvidenskab afholdes fysisk i Søauditorierne i Universitetsparken i Aarhus. Herfra livestreames alle foredrag til en lang række gymnasier, biblioteker, biografer, folkeuniversiteter, forsamlings-, borger- og kulturhuse mv. i hele Danmark og udlandet - klik her for at finde en lokation nær dig.

Normalt deltager mere end 800 tilmeldte publikummer i Søauditorierne til hver foredragsaften, men grundet den nye coronavirus udbydes der i øjeblikket kun 200 pladser til hvert foredrag.

Herunder findes relevant information for dig, der har fået plads til en foredragsaften i Søauditorierne.

Særlige hensyn for at undgå smitte

Som sædvanligt ligger det os på sinde at du har en god og tryg oplevelse når du deltager i vores foredrag.

Vi desinficerer kontaktflader lige inden du ankommer, har luftskifte/ventilation med frisk (ikke recirkuleret) luft før du ankommer og under hele foredraget og placerer håndsprit til dig på borde og toiletter. 

Bemærk, at den eneste ændring, efter regeringens udmelding fredag den 23. oktober, er, at publikum og personale fra den 29. oktober skal bære mundbind eller visir indendørs i Søauditorierne, når I/de ikke sidder ned. Du er også meget velkommen til at beholde det på mens du sidder. Hvis du glemmer dit mundbind, kan du købe et ved indgangen. 

Vi beder dig derfor om følgende:

 • Bær mundbind/visir, når du ikke sidder ned. Du er også meget velkommen til at beholde det på mens du sidder. Hvis du glemmer dit mundbind, kan du købe et ved indgangen.
 • Hvis du tager mundbindet af, bedes du sidde ned, og du må ikke samtale med andre på rækkerne (til siderne/foran/bag dig) som du ikke i forvejen har tæt kontakt med.
 • Bevæg dig mindst muligt rundt i foyeren og i auditoriet. Og undlad at bevæge dig op til forelæseren i pausen/efter forelæsningen med spørgsmål.
 • Følg skiltningen i bygningen: fx pilene som viser retningen i de nyindførte ensrettede gangarealer og døre – bevæg dig kun i den anviste retning for at undgå at passere andre ansigt til ansigt.
 • I pausen bedes du blive siddende på din plads med mindre du har behov for at besøge et toilet.
 • Hvis én fra din række skal på toilet i pausen og forbi dig, så rejs dig og bevæg dig helt ud fra rækken så I kan holde afstand.
 • Når du ankommer får du en billet til en bestemt række, men ikke et sædenummer: du skal sætte dig så der er et tomt sæde mellem dig og dem du ikke i forvejen har tæt kontakt med.
 • Følg Sundhedsstyrelsens generelle råd – fx benyt den håndsprit vi har sat frem; host eller nys i dit ærme; hold god afstand til andre overalt i Søauditorierne – og bed andre om det samme. Bliv hjemme hvis du har symptomer på luftvejsinfektion.

Din ankomst
Vi opfordrer til at du ankommer i god tid: du får derved tid til at købe kaffe, kage mv. som du kan tage med ind til foredraget og du undgår at stå kø.
Vi åbner for billettering kl. 18:20. Foredraget begynder kl. 19:00.


    Program og pladsreservation

Program

Læs om datoer, titler mv. for foredragene.
 

Pladsreservation

Du kan reservere plads her så snart tilmeldingen åbner. Tilmeld dig foredragenes nyhedsbrev eller følg os på facebook for at blive tippet i samme øjeblik det sker.

Der er fri entré til de fleste af foredragene, men pladsreservation er nødvendig.

Pladsreservationen er gratis, men du skal selv printe og medbringe din pladsbillet eller vise den på din smartphone/tablet ved indgangen.

Husk at afbestille dine pladsreservationer hvis du bliver forhindret i at møde op, så andre kan få glæde af dem.

Bemærk at nogle foredrag afholdes flere gange i Aarhus.

Det er kun Per Kirkeby auditoriet (Auditorium 1), der er i brug til efterårets foredrag. Du kan læse mere om forholdene i auditoriet under fanen 'Tid og sted'.

Hvis du vil lave ændringer i dine pladsreservationer

Hvis du tidligere har reserveret pladser til foredragene i dette semester og du vil ændre dine reservationer (afbestille, reservere til flere foredrag, ændre antal pladser mv.), er det lettest at du finder e-mailen fra os med emnet 'Dine reservationer til Offentlige foredrag i Naturvidenskab, Aarhus'. I den kan du klikke på dit personlige link til dine reservationer.

Klik derefter på knappen 'Ret i dine indtastninger', lav de ændringer du ønsker og afslut med klik på knappen 'Gem indtastningerne'.

Hvis du ikke kan finde e-mailen, så klik på linket 'Reservér plads' under et af foredragene i den øverste fold-ud-boks her på siden og udfyld formularen, hvorefter du vil blive tilbudt at få sendt en e-mail med dit personlige link til dine reservationer.

Fik du ikke de pladser du ønskede?

Hvis der ikke er nogle ledige pladser at reservere, så prøv igen senere: Der vil løbende dukke ledige pladser op da mange gæster, som bliver forhindrede, er flinke til at afbestille – også imellem de enkelte foredrag.

OBS! Pga. restriktionerne grundet den nye coronavirus kan vi ikke længere imødekomme gæster, der møder op uden pladsreservation. Kun tilmeldte med en gyldig pladsreservation vil blive givet adgang til foredragene.

   Tid og sted

Foto: Anders Vigsø Trærup, AU-foto
Indgangen til Søauditorierne, hvor de offentlige foredrag finder sted. Det buede loft i foyeren er udsmykket af Per Kirkeby.

Tid

Foredragene afholdes normalt fra kl. 19-21 med en pause (vær opmærksom på afvigelser og se tiderne for de enkelte foredrag på ofn.au.dk/sted). For at begrænse smitterisikoen beder vi alle publikum blive siddende på deres plads i pausen, medmindre der er behov for et toiletbesøg.

Kom gerne i god tid - vi åbner for billettering kl. 18:20, hvor du vil modtage din pladsbillet og får adgang til at købe lækkerier i vores kaffe/kage-bod. Du får lov til at tage plads i auditoriet hurtigst muligt derefter.
 

Sted

Foredragene finder sted i Søauditorierne, Wilhelm Meyers Allè, bygning 1250 med mindre andet er angivet. 
Se kort over indgang til auditorierne – se Street View fra Wilhelm Meyers Allè.

NB. Du kan kun komme ind i Søauditorierne på det nederste niveau, dvs. indgangen der vender ud mod Bartholins Allé. De andre indgange er aflåste.

Parkering

Hvis du er i bil, så beregn lidt ekstra tid til at finde en parkeringsplads: Se kort over parkeringsmuligheder i nærheden af Søauditorierne.

Hvis du er i bil, så husk ikke at friste tyven: efterlad ikke synlige tasker, jakker, computere mv. i bilen.

Auditorierne i Søauditorierne

Foredraget afholdes i universitetets største auditorium (Auditorium 1 også kendt som Per Kirkeby auditoriet) med plads til 200 tilhørere under coronavenlige forhold.

Hvis du har nedsat hørelse

Der er teleslyngeanlæg i Auditorium 1. Signalet stærkest nær væggene, hvor senderne er placeret.

Hvis du er i kørestol

Auditorium 1 er indrettet til kørestolsbrugere, men du skal have reserveret plads og sørge for at ankomme i god tid.

   Spisning inden foredraget

Foto: Anders Vigsø Trærup, AU-foto
Foredragsbuffet i Matematisk kantine
Foto: Anders Vigsø Trærup, AU-foto
Flagermuslygter viser vej fra foredragsbuffeten til Søauditorierne

Inden foredraget kan du nyde et måltid i Matematisk Kantine – kreeret med et varmt øje til det italienske køkken og foredragsdagens bedste råvarer. Der er en ny menu til hvert foredrag.


Tid
Mandag til torsdage aftener i semesteret – se åbningsdatoer og -tider.

Sted
Maden serveres i Matematisk Kantine som ligger i Bygning 1535 – få minutters gang fra Søauditorierne.
Der er indgang fra Ny Munkegade (indkørsel fra Langelandsgade), hvorfra der er masser af frie parkeringspladser. Se kort over indgangen til kantinen. Der er fem minutters gang fra kantinen til Søauditorierne, følg flagermuslygterne – de viser ruten.

Der er et begrænset antal pladser i kantinen, så reservér på forhånd hvis du vil være sikker på en plads. Pladser til foredraget og til kantinen reserveres uafhængigt af hinanden.

Se aftenens menu, priser og reservér bord på Matematisk Kantines hjemmeside

   Kaffe/kage-bod

Da du skal sidde på dit sæde i pausen, er der ingen salg i foyeren i pausen. I stedet udbyder vi salg af kaffe, te, vand, kage, chokolade og müslibarer før foredraget på din vej ind til auditoriet. For at undgå smitte: ingen selvbetjening: vores personalet står klar til at servicere dig.

Undtagelsesvis er du altså velkommen til at nyde forfriskningerne på dit sæde inde i auditoriet – under foredraget eller i pausen.

Kage mv. vil være emballeret for at hindre smitte.

Vær rar at betale via MobilePay og ikke med kontanter – for at undgå smitte. Vi modtager desværre ikke Dankort, og vi har ikke mulighed for at give retur på ikke-aftalte kontantbeløb.

Kom i ekstra god tid så du har tid til at købe lækkerier inden foredraget.

Priser

 • 1 krus kaffe: 7 kr.
 • 1 kande kaffe: 25 kr. (indeholder 4 kopper)
 • 1 krus te: 7 kr.
 • 1 kande the: 25 kr. (indeholder 4 kopper)
 • 1 kildevand: 8 kr.
 • 1 stk. kage: 9 kr.
 • 2 stk. chokolade 72%: 3 kr.
 • 2 stk. mini-müslibar: 3 kr.

   Boghandel *ikke tilstede i efteråret 2020*

Bogomslag på bogen Evolutionens menneske - menneskets evolution af Ole Høiris og Peter K. A. Jensen

Få viden med hjem i bogform

** Grundet situationen med den nye coronavirus vil boghandlen ikke være tilstede i efterårssemestret 2020. Vi håber, at den vil være tilbage igen i 2021. I mellemtiden henviser vil til Aarhus Universitetsforlags hjemmeside. **

Før foredraget og i pausen, kan du købe bøger fra Aarhus Universitetsforlag valgt med skelen til forårssemestrets foredragsrække. Forlaget præsenterer de nyeste udgivelser fra forskningens frontlinje, og sælger bøgerne med 30-50 % rabat.

Til foredragspris kan du inspireret af foredragstemaerne bl.a. købe:

Læs mere om bøgerne på www.unipress.dk

Dankort og MobilePay modtages!

    NatCafé på Steno Museet *AFLYST i efteråret 2020 *

Foto: Anders Vigsø Trærup, AU-foto
I midten af Steno Museets café viser det elleve meter lange Foucault-penduls rolige svingninger enkelt og elegant os, at Jorden virkelig drejer om sin egen akse.
Foto: Anders Vigsø Trærup, AU-foto
Aftenens foredragsholder er med i Natcaféen og svarer på de spørgsmål, som gæsterne ikke fik besvaret under foredraget.

** Grundet situationen med den nye coronavirus er NatCafé aflyst i efterårssemestret 2020. Vi håber at kunne genoptage dette i 2021. **

Ofte holder Steno Museet ekstraordinært aftenåbent efter foredraget. Se hvornår her.

Her kan du nyde et glas vin, kolde fadøl eller vand og en snack i museets café. Medbring kontanter eller benyt MobilePay. Vi modtager desværre ikke dankort.

Hør en af museets inspektører fortæller kort om et emne i museets udstillinger, eller kig dig omkring på egen hånd. Læs om aftenens oplæg i den e-mail med dine reservationer, som vi sender dig i ugen op til de enkelte foredrag.

Aftenens foredragsholder går også med over i caféen – så hvis der var et spørgsmål som du ikke fik stillet, så har du chancen her.

Der er fem minutters gang fra Søauditorierne til museet – bare følg flagermuslygterne som viser vej.
Der er fri entré for foredragets gæster og ingen tilmelding – du dukker bare op.

Priser

1 glas vin: 20,- kr.
1 fadøl: 20,- kr.
1 sodavand: 10,- kr.
Snack: gratis 

Aarhus Universitets ekstremt populære foredragsserie, Offentlige foredrag i Naturvidenskab, tilbyder at livestreame foredragene til dit forsamlingshus, folkeuniversitet, borgerhus, kulturhus, gymnasium, bibliotek, din efterskole, højskole eller biograf – direkte fra Søauditorierne i Universitetsparken i Aarhus.
Kontakt os hvis du er interesseret i at blive vært for livestreaming af foredragene i dit nærområde.

Få nyt om Offentlige foredrag på