Aarhus Universitets segl

Aarhus, Søauditorierne

Tak for den store opbakning til Offentlige foredrag i Naturvidenskab!

De Offentlige foredrag i Naturvidenskab afholdes fysisk i Søauditorierne i Universitetsparken i Aarhus. Herfra livestreames alle foredrag til en lang række gymnasier, biblioteker, biografer, folkeuniversiteter, forsamlings-, borger- og kulturhuse mv. i hele Danmark og udlandet - klik her for at finde en lokation nær dig.

Herunder findes relevant information for dig, der har fået plads til en foredragsaften i Søauditorierne.


    Program og pladsreservation

Program

Læs om datoer, titler mv. for foredragene.

Pladsreservation

Du kan reservere plads her så snart tilmeldingen åbner. Tilmeld dig foredragenes nyhedsbrev eller følg os på facebook for at blive tippet i samme øjeblik det sker.

Der er fri entré til de fleste af foredragene, men pladsreservation er nødvendig.

Pladsreservationen er gratis, men du skal vise din reservation på din smartphone/tablet eller printe og medbringe den ved indgangen.

Husk at afbestille dine pladsreservationer hvis du bliver forhindret i at møde op, så andre kan få glæde af dem.

Din reservation er ugyldig, hvis du ikke har vist din reservation et kvarter før foredraget begynder – dvs. ved de fleste foredrag, kl. 18.45.

Bemærk at nogle foredrag muligvis afholdes flere gange i Aarhus.
 

Hvis du vil lave ændringer i dine pladsreservationer

Hvis du tidligere har reserveret pladser til foredragene i dette semester og du vil ændre dine reservationer (afbestille, reservere til flere foredrag, ændre antal pladser mv.), er det lettest at du finder e-mailen fra os med emnet 'Dine reservationer til Offentlige foredrag i Naturvidenskab, Aarhus'. I den kan du klikke på dit personlige link til dine reservationer.

Klik derefter på knappen 'Ret i dine indtastninger', lav de ændringer du ønsker og afslut med klik på knappen 'Gem indtastningerne'.

Hvis du ikke kan finde e-mailen, så klik på linket 'Reservér plads' under et af foredragene i den øverste fold-ud-boks her på siden og udfyld formularen, hvorefter du vil blive tilbudt at få sendt en e-mail med dit personlige link til dine reservationer.
 

Fik du ikke de pladser du ønskede?

Hvis der ikke er nogle ledige pladser at reservere, så prøv igen senere: Der vil løbende dukke ledige pladser op da mange gæster, som bliver forhindrede, er flinke til at afbestille – også imellem de enkelte foredrag.

    Tid og sted

Tid

Foredragene afholdes normalt kl. 19-21 med en pause (vær opmærksom på afvigelser og se tiderne for de enkelte foredrag i den øverste fold-ud-boks på siden). Sørg for at være billetteret senest 15 minutter før foredraget starter, da pladsreservationer bortfalder 15 minutter før foredragets start.

Sted

Foredragene finder sted i Søauditorierne, Bartholins Allé 3, bygning 1250 med mindre andet er angivet. 
Se kort over indgang til auditorierne – se Street View fra Wilhelm Meyers Allè.

Parkering

Hvis du er i bil, så beregn lidt ekstra tid til at finde en parkeringsplads: Se kort over området inkl. p-pladserne under 'Parkering - cykel og bil' på au.dk/om/organisation/find-au/bygningskort . Bemærk at området ved Naturhistorisk Museum er betalingsparkering.

Hvis du er i bil, så husk ikke at friste tyven: efterlad ikke synlige tasker, jakker, computere mv. i bilen. 

Auditorierne i Søauditorierne

Foredraget afholdes i universitetets største auditorium (Auditorium 1) med plads til ca. 400 tilhørere. Herfra video-transmitteres foredraget (billede, lyd og dias) til de fire nabo-auditorier (Auditorium 2-5) med plads til yderligere omkring 350 tilhørere.

Hvis du har nedsat hørelse

Hvis du har nedsat hørelse, anbefaler vi, at du overværer foredraget i Auditorium 2-5, hvor vi kan skrue lyden ekstra højt op.
Der er teleslyngeanlæg i Auditorium 1-5. I Auditorium 1 er signalet stærkest nær væggene, hvor senderne er placeret.

Hvis du er i kørestol

Alle auditorierne er indrettet til kørestolsbrugere, men det anbefales at reservere plads i auditorium 1 samt ankomme i god tid.

    Spisning inden foredraget

Inden foredraget kan du nyde et måltid i Matematisk Kantine – en buffet af varme og kolde retter kreeret med foredragsdagens bedste råvarer. Der er en ny menu til hvert foredrag.


Tid
Mandag til torsdage aftener i semesteret – se åbningsdatoer og -tider.

Sted
Maden serveres i Matematisk Kantine som ligger i Bygning 1535 – få minutters gang fra Søauditorierne.
Der er indgang fra Ny Munkegade (indkørsel fra Langelandsgade), hvorfra der er masser af frie parkeringspladser. Se kort over indgangen til kantinen. Der er fem minutters gang fra kantinen til Søauditorierne, følg flagermuslygterne – de viser ruten.

Der er et begrænset antal pladser i kantinen, så reservér på forhånd hvis du vil være sikker på en plads. Pladser til foredraget og til kantinen reserveres uafhængigt af hinanden.

Se aftenens menu, priser og reservér bord på Matematisk Kantines hjemmeside

   Før- og PauseCafé (kun MobilePay)


Kaffe, te, frugt, chokolade, kage og kildevand kan købes i pausen ved høflig selvbetjening.

Der kan kun betales med MobilePay. 

Priser

 • 1 krus kaffe: 6 kr.
 • 1 krus te: 6 kr.
 • 1 krus kakao: 6 kr.
 • 1 stk. kage: 7 kr.
 • 1 kildevand: 9 kr.
 • 1 stk. frugt 4 kr.
 • 2 stk. chokolade 72%: 4 kr.
 • 2 stk. mini-müslibar: 4 kr.

Du er også velkommen til at medbringe en vandflaske eller termokop hjemmefra.

    Boghandel

Få viden med hjem i bogform

Før og efter foredraget, samt i pausen til Offentlige foredrag i Naturvidenskab i Søauditorierne vil du kunne finde et spændende udvalg af naturvidenskabelige bøger fra Aarhus Universitetsforlag med god rabat. Find blandt andet bøger om kunstig intelligens, celler, kernevåben, DNA og meget mere.
 

Kom i godt selskab med:

 • Celler deler os af Lotte Bjergbæk. Normalpris: 149,95 kr. Særpris: 100 kr.
 • Kunstig intelligens bagfra af Anders Søgaard. Normalpris: 149,95 kr. Særpris: 100 kr.
 • Minutter i midnat af Casper Andersen og Henry Nielsen. Normalpris: 299,95 kr. Særpris: 200 kr.
 • Viden af Kristian Hvidtfelt Nielsen. Normalpris: 59,95 kr. Særpris: 40 kr.

... og mange flere!

Læs mere om bøgerne på www.unipress.dk

Betaling kan foretages med MobilePay (vi tager ikke imod betalingskort).

     Café på Steno Museet


Kom til ekstraordinært aftenåbent på Steno Museet efter foredraget.

Her kan du nyde et glas vin, kolde fadøl eller vand i museets café. Medbring kontanter eller benyt MobilePay. Vi modtager desværre ikke dankort.

Hør en af museets inspektører fortæller kort om et emne i museets udstillinger, eller kig dig omkring på egen hånd. Læs om aftenens oplæg i den e-mail med dine reservationer, som vi sender dig i ugen op til de enkelte foredrag.

Aftenens foredragsholder går også med over i caféen – så hvis der var et spørgsmål som du ikke fik stillet, så har du chancen her.

Der er fem minutters gang fra Søauditorierne til museet – bare følg flagermuslygterne som viser vej.
Der er fri entré for foredragets gæster og ingen tilmelding – du dukker bare op.

Priser
1 glas vin: 20,- kr.
1 fadøl: 20,- kr.
1 sodavand: 10,- kr.

Aarhus Universitets ekstremt populære foredragsserie, Offentlige foredrag i Naturvidenskab, tilbyder at livestreame foredragene til dit forsamlingshus, folkeuniversitet, borgerhus, kulturhus, gymnasium, bibliotek, din efterskole, højskole eller biograf – direkte fra Søauditorierne i Universitetsparken i Aarhus.
Kontakt os hvis du er interesseret i at blive vært for livestreaming af foredragene i dit nærområde.