Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Erhvervspraktik i grundskolens 8., 9. eller 10. klasse

Erhvervspraktikken 2022 er aflyst grundet corona

Grundet corona er vi desværre nødsaget til at aflyse erhvervspraktikken 2022 på Natural Sciences og Technical Sciences, Aarhus Universitet, i uge 3. Vi er selvfølgelig meget kede af at måtte aflyse praktikken med så kort varsel, og det er desværre heller ikke muligt at afholde dette års praktik på et senere tidspunkt.

For de af jer, hvor det er en mulighed, håber vi selvfølgelig at se jer til erhvervspraktikken 2023, hold jer løbende opdateret inde på denne side.

Hvis du ikke har mulighed for dette, har vi også en masse spændende tilbud til gymnasieelever som du kan læse mere om inde på siden 'Tilbud til gymnasieelever'.

Kom helt tæt på

Vi tilbyder erhvervspraktik på Natural Sciences og Technical Sciences, Aarhus Universitet, igen i uge 3 2022. Praktikken er et tilbud til skoleelever i 8., 9. og 10. klasse.

Vi dækker de naturvidenskabelige uddannelser og ingeniøruddannelser på Aarhus Universitet.  

Oplev livet som studerende på Aarhus Universitet og få samtidig indblik i, hvilke ting der forskes i på universitetet. I løbet af praktikken får du også indblik i, hvilke slags jobs du kan få, hvis du senere vælger at tage en uddannelse på universitetet. Det eneste krav er, at du er nysgerrig og har interesse for de naturvidenskabelige fag. 

I løbet af praktikugen vil du komme i praktik i to fagområder, én dag i hvert fagområde. Du kommer på et hold, som du følges med i løbet af ugen. Den første og sidste praktikdag er fælles dage for alle hold. Vi sammensætter hold med forskellige kombinationer af fag, og du skal vælge i prioriteret rækkefølge, hvilke hold du helst vil på.

Du kan vælge mellem disse hold: 

Hold A Datalogi og IT Produktudvikling Bioteknologi- og Kemiingeniør
Hold B Matematik Nanoscience
Hold C Bygningsdesign- og Byggeriingeniør Fysik
Hold D Maskin- og Mekanikingeniør Kemi og Medicinalkemi
Hold E Datavidenskab Biologi

Af praktiske grunde kan vi desværre ikke garantere alle optagelse på deres første prioriteter. Vi håber, at alle i løbet af ugen vil komme til at møde nogle af de fag, de er mest interesseret i.

Vil du gerne i erhvervspraktik?

I drop-down menuerne herunder, kan du læse mere om, hvordan du kommer i erhvervspraktik. Ansøgningsfristen er d. 8. december 2021 kl. 23.59.

Udover vores fælles erhvervspraktik på de naturvidenskabelige og ingeniøruddannelserne, er der fortsat mulighed for anden erhvervspraktik på følgende institutter:

Du skal opfylde følgende krav

 • Du skal være nysgerrig
 • Du skal have interesse for nogle af de nævnte fag
 • Du skal gå i 8., 9. eller 10. klasse
 • Du skal skrive i din ansøgning, hvorfor du gerne vil i denne praktik
 • Du skal have en skriftlig anbefaling fra en af dine lærere. Anbefalingen skal du lægge ved din ansøgning

Ansøgning

 • Vil du gerne i praktik, skal du kontakte din lærer (eller evt. en UU-vejleder) på din skole i god tid forud for ansøgningsfristen.
 • Du skal udfylde ansøgningsskemaet, som du finder længere nede på denne side - få evt. hjælp af en UU-vejleder, hvis det findes på skolen.
 • Du skal have en skriftlig anbefaling fra en af dine lærere i elektronisk form, så du kan kopiere anbefalingen ind i dit ansøgningsskema.
 • Kender din lærer ikke til praktiktilbuddet, så henvis ham/hende til www.nat.au.dk/erhvervspraktik. Her er der både information om praktikken og en særlig information til UU-vejlederne om, hvad de skal gøre.
 • Din ansøgning skal være Aarhus Universitet i hænde senest den 8. december 2021 kl. 23.59.
Tilmelding til erhvervspraktikken 2022 er lukket

Svar

Du vil få svar på din ansøgning senest den 15. december 2021.

Bemærk

 • Transport til og fra universitetet foregår på dit eget/dine forældres ansvar.
 • Aarhus Universitet kan desværre ikke hjælpe med at arrangere overnatning.
 • Der er et antal begrænset pladser så jo bedre ansøgning og anbefaling du har, jo større er chancerne for, at du kan komme i praktik.

Har du spørgsmål til erhvervspraktikken?

Du er meget velkommen til at skrive eller ringe, hvis du har spørgsmål til erhvervspraktikken:

Kamilla S. Jessen
Tlf.: 21703431
E-mail: ksj@au.dk
Stine Marie Skou Nielsen
Tlf.:  93508855   
E-mail: smsn@ase.au.dk

Vejledning og studieinformation
Nat-Tech Uddannelse
Aarhus Universitet