Aarhus University Seal

11 mio. kr. til ’Hovedet i Havet’

Succesprojektet ’Hovedet i Havet’, der gennem de seneste to år har givet mere end 32.000 børn og voksne havet på hjernen, har netop fået endnu en stor saltvandsindsprøjtning af Nordea-fonden på 11 mio. kr.

En flok skolebørn i strandkanten. En af drengene undersøger havbunden gennem en orange vandkikkert.
Projekt 'Hovedet i Havet' hjælper både voksne og børn til at opdage havets forunderlige verden. Foto: Hovedet i Havet

De 11 mio. kr. fra Nordea-fonden er bevilget til at videreudvikle og forankre projektet over de næste fire år.

’Hovedet i havet’ skal pirre nysgerrigheden og tænde gnisten for havets natur hos børn og unge. Målet er at få langt flere ud at opleve kysten og havet på nærmeste hold og dermed øge bevidstheden om, hvilke fantastiske oplevelser, denne del af den danske natur byder på.

Projektet bliver et nationalt koordinerende projekt, der samler trådene på det marine formidlingsområde både ift. materialer, undervisningsforløb og skibsbaseret undervisning.

Havet lige i hovedet

”Projektet giver os bogstaveligt talt havet lige i hovedet. Det er en sanselig og stærk måde at formidle livet i havet langs de danske kyster. Skolebørn får smag for flere marine oplevelser både i landets klasselokaler og langs de danske kyster,” siger direktør Henrik Lehmann Andersen fra Nordea-fonden.

’Hovedet i havet’ er et samarbejdsprojekt mellem Aarhus Universitet, det nationale naturfagscenter Astra, akvarierne i Det Marine Netværk samt andre marine formidlingsinstitutioner i Danmark. 

”Det er vores håb, at projektet i høj grad tænder gløden for havet hos både hos elever samt i befolkningen så langt flere tager ejerskab for en meget vigtig og udsat del af den danske natur,” siger bevillingshaver Peter Bondo Christensen, Seniorforsker ved Institut for Bioscience, Aarhus Universitet.


Kontakt:

 

Signe Brokjær Nielsen,
Projektkoordinator, Aarhus Universitet,
Mobil.: 5317 3454,
Mail: signe.brokjaer@bios.au.dk

Peter Bondo Christensen,
Projektleder, Aarhus Universitet,
Mobil: 2261 7949
Mail: pbc@bios.au.dk