Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra Natural Sciences

Datalogistuderende på biblioteket i IT byen Katrinebjerg. Foto: Lars Kruse, AU Foto

06.07.2020 | Institut for Datalogi

Flot fremgang i ansøgere til IT-uddannelser

25 % flere har valgt AU’s IT-uddannelser som deres førsteprioritet. De tre uddannelser på Faculty of Natural Sciences – Datalogi, IT-Produktudvikling og Datavidenskab - ser alle ud til at få et rigtigt godt optag.

Natural Sciences har modtaget 2.642 ansøgninger om optagelse på en af fakultetets uddannelser. Foto: Lars Kruse, AU Foto

06.07.2020 | Faculty of Natural Sciences

Fremgang i ansøgninger til Natural Sciences

Som forventet er søgningen til landets videregående uddannelser steget i år – det gælder også for Aarhus Universitet, som har modtaget 5 pct. flere førsteprioritetsansøgninger sammenlignet med sidste år. Størst fremgang ses på ingeniør- og it-uddannelserne. Det viser de foreløbige tal.

Ebbe S. Andersen modtager 10 mio. fra Novo Nordisk Fonden. (Foto: Lars Kruse, AU Foto)
Forskere fra Andersen Lab for Biomolecular Design, som har udviklet den RNA-baserede teknologiplatform. (Photo: Nestor Sampedro)
Illustration af (A) RNA-origami-platforme, der kan produceres i celler, (B) RNA-platforme til enzymatiske kaskader, (C) Funktion af RNA-platforme og sensorer i celler (Ill.: Ebbe S. Andersen).

03.07.2020 | iNANO, Bevilling

10 mio. kr. til udvikling af nanoskala-samlebånd til bioteknologisk produktion

Ebbe S. Andersen fra iNANO tildeles 10 mio. kr. i form af en Ascending Investigator-bevilling fra Novo Nordisk Fondens forskningslederprogram. Forskningsprojektet sigter mod at bruge nyligt udviklede RNA-nanoteknologibaserede samlebånd, sensorer og nanorobotter til at forbedre biokemiske reaktioner i celler. Det potentielle resultat vil være…

Niels Peter Revsbech. Foto: Lars Kruse, AU Foto

30.06.2020 | Institut for Biologi, Navne

Niels Peter Revsbech drosler ned: ”Man når jo aldrig det hele”

Pensionen nærmer sig for professor Niels Peter Revsbech fra Institut for Biologi, og i morgen (1. juli) videregiver han en stor post som leder af WATEC for så småt at trappe ned. Bag sig har han en lang, bemærkelsesværdig karriere med opfindelser, der har påvirket forskning i hele verden, men alderen trykker, og professoren vil runde karrieren…

Forsiden på tidsskriftet Aktuel Naturvidenskab i juli 2020.

29.06.2020 | Bevilling

1,3 millioner kroner skal få naturvidenskabelig forskning ind i klasselokalet

Aktuel Naturvidenskab og de Offentlige foredrag i Naturvidenskab får 1.336.000 kroner fra Novo Nordisk Fonden til at udvikle et format, der skal få naturvidenskaben tættere på landets gymnasieelever.

Foto: Anders Trærup, AU Foto.

26.06.2020 | Faculty of Natural Sciences

Søges: To nye prodekaner

Faculty of Natural Sciences søger to nye prodekaner for forskning og uddannelse til at udvikle og drive det nyoprettede fakultet. Stillingerne er slået op med ansøgningsfrist i august.

Alexander Zelikin modtager 13,5 mio DKK fra et nyt forskningsprogram ved NNF. (Foto: Lars Kruse)

25.06.2020 | Institut for Kemi, iNANO, Bevilling

Novo Nordisk Fonden støtter vilde naturvidenskabelige og tekniske forskningsidéer

For første gang har Novo Nordisk Fonden uddelt bevillinger inden for forskningsprogrammet NERD, der er målrettet ambitiøse og vilde forskningsideer inden for naturvidenskabelig og teknisk forskning. På Aarhus Universitet har lektor Alexander Zelikin netop modtaget 13,5 mio DKK.

Jørgen Kjems (tv) og Morten T. Venø beskriver i en artikel i PNAS, hvordan mængden af det såkaldte 'ikke-kodende' RNA ændrer sig under epileptiske anfald. forfatterne håber, at den store mængde ny data kan fungere som en ressource til fremtidige studier af epilepsi (foto: Anne Færch Nielsen)

25.06.2020 | Institut for Molekylærbiologi og Genetik, iNANO

Store datasæt afslører små RNA-molekyler med en rolle i epilepsi

En ny artikel fra Jørgen Kjems' gruppe ved iNANO og MBG beskriver, hvordan mængden af det såkaldte 'ikke-kodende' RNA ændrer sig under epileptiske anfald. Forskerne fandt også ud af, at de ved at blokere specifikke molekyler kaldet mikroRNA'er kan mindske antallet af epileptiske anfald i en musemodel. Opdagelsen giver håb om, at disse…

Foto: Søren Kjeldgaard

22.06.2020 | Faculty of Natural Sciences

Større studieoptag: Fakultetet tildeles flere studiepladser

Flere skal have mulighed for at studere en naturvidenskabelig uddannelse ved Aarhus Universitet, og efter sommerferien vil 152 ekstra studiesøgende kunne få en af de nye studiepladser på Faculty of Natural Sciences.

Kaj Grønbæk (th) og Carsten Obel (tv) vil bruge smarte sundhedsdata (Foto: Mellissa Bach Kirkeby Yildirim, Aarhus Universitet)

18.06.2020 | Institut for Datalogi

Smarte sundhedsdata skal hjælpe med at håndtere en ny corona-bølge

I et nyt forskningsprojekt analyserer forskere data fra bl.a. smartphones i husstande, hvor en af beboerne enten har haft corona eller har haft mistanke om det. Projektet kaldes CoronaLytics og er støttet af Innovationsfonden med 4 mio DKK, og skal hjælpe familier og praktiserende læger med at håndtere en eventuel ny corona-bølge bedre.

Viser resultater 41 til 50 ud af 212

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste