Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra Natural Sciences

Solen kan være ved at gå ned over Indlandsisen, som vi kender den, men vi mangler endnu at forstå, hvordan området omkring Nordøstgrøndland har udviklet sig over tid, for at kunne vurdere de eventuelle forandringer som følge af den menneskeskabte klimaforandring. Dette arbejde kan nu tage sin begyndelse under ledelse af en aarhusiansk geologiprofessor. (Foto: Colourbox)

29.06.2021 | Institut for Geoscience, Bæredygtighed

Hvad isen kan fortælle

Der er stadig mange uudforskede områder på vores videns-atlas. I det nordøstlige Grønland findes et af den slags blanke punkter, der vedrører klimaforandringer og havmiljø. Nu vil et AU-ledet forskningsprojekt skabe værdifuld viden om regionen ved at benytte et nyt og unikt datasæt, der er indsamlet under en succesfuld ekspedition.

Elastyrenprisen 2021 overrækkes af Niels Christian Nielsen til Ebbe Sloth Andersen og Anders Egede Daugaard. Foto: Tom Jersø

22.06.2021 | Faculty of Natural Sciences, iNANO, Institut for Molekylærbiologi og Genetik

Lektor Ebbe S. Andersen modtager Elastyrenprisen 2021

Tillykke til lektor Ebbe S. Andersen, som er blevet tildelt den danske polymerpris, Elastyrenprisen 2021, for hans internationale anerkendelse og banebrydende forskning biopolymerforskning, herunder RNA-origami. Prisen uddeles af Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV).

21.06.2021 | Institut for Fysik og Astronomi

Mere end 200 rumkurser på danske universiteteter

En ny kortlægning har givet det overraskende resultat, at det vrimler med kurser om rummet og udnyttelsen af rumrelaterede ressourcer i Danmark.

Professor Poul Nissen får Anders Jahres store medicinske pris 2021. Foto: Lars Kruse - AU Foto

10.06.2021 | Institut for Molekylærbiologi og Genetik, iNANO

Professor Poul Nissen får Anders Jahres store medicinske pris 2021

En af Nordens mest prestigefulde forskningspriser, Anders Jahre Prisen, går til professor Poul Nissen fra Aarhus Universitet. Poul Nissen tildeles prisen for sin forskning i proteiners transport ud og ind af celler. Det er viden, som har stor betydning for at forstå sygdomme som kræft, hjerte-kar-sygdomme og psykiatriske lidelser.

Foredragene og debatterne livestreames på dagen fra Aarhus Universitets iværksætterhub the Kitchen i Universitetsbyen i Aarhus. (Foto: AU Foto)

03.06.2021 | Faculty of Natural Sciences

FOLKEMØDE 2021: Kom til foredrag og debatter med AU-forskere

Bliv klogere på COVID-19, digitalisering og demokrati, blockchain, iværksætteri, ledelse og meget andet, når AU – som en del af Folkemødet 2021 – den 17. juni livestreamer gratis foredrag og debatter med forskere fra forskellige fagområder – samt politikere og samarbejdspartnere.