28.02.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere
Professor Peter Teglberg Madsen fra Institut for Bioscience modtog 28. februar 2019 Eliteforsk-prisen ved en højtidelighed i Operaen i København. Samtidig fik ph.d.-studerende Kristian Knakkergaard Nielsen fra Institut for Fysik og Astronomi et rejsestipendium.
25.02.2019 | Offentligheden / Pressen
Børn der vokser op i de mindst grønne omgivelser har op til 55% større risiko for at udvikle en række forskellige psykiske lidelser senere i livet. Det viser et nyt studie fra Aarhus Universitet, der peger på nødvendigheden af at designe grønne og sunde byer i fremtiden.
08.02.2019 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen
Professor og tidligere institutleder Lars Henrik Andersen bliver konstitueret dekan på Science and Technology, når Niels Chr. Nielsen fratræder den 15. februar. Han skal samtidig føre fakultetet igennem processen frem mod en mulig opdeling.
08.02.2019 | Nyhed
Forskere fra Aarhus Universitet har påvist, at insekter afsætter DNA-spor på de blomster, de besøger. En nyudviklet eDNA-metode kan i fremtiden bl.a. holde styr på, hvilke insekter, der opsøger en blomst, overvåge truede bestøvere som fx vilde bier, og afsløre besøg af uønskede skadedyr.
06.02.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere
Endelig! Onsdag sidst på eftermiddagen lykkedes det forskere og studerende at få kontakt med Delphini-1. Satellitten blev sendt ud i rummet torsdag i sidste uge, men indtil nu har det ikke været muligt at kommunikere med den.
05.02.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere
Science and Technologys forskning og uddannelser peger direkte ind i de temaer FN’s verdensmål rejser. Det giver fakultetet mulighed for at spille en central rolle i udviklingen af løsninger til de store globale udfordringer. Hvordan vi som universitet understøtter verdensmålene og bæredygtighed er derfor et vigtigt fokuspunkt.
01.02.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere
Peter Balling fra Institut for Fysik og Astronomi har sammen med Ludvig Muren fra Klinisk Institut og Aarhus Universitetshospital modtaget en Interdisciplinary Synergy-bevilling fra Novo Nordisk Fonden.
01.02.2019 | Nyhed
Forskerne får omkring 43 millioner i alt til at gå i dybden med antistof, undersøge den ultimative optiske kontrol af lyset samt til at udvikle forbedret genbrug af plastik.
01.02.2019 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen
Den 1. februar åbner Concordium Blockchain Research Center på Institut for Datalogi, Aarhus Universitet. Centret skal forske i blockchain-teknologi med fokus på sikkerhed, gennemsigtighed og generel anvendelighed. Det er støttet af Concordium Foundation med 50 millioner kroner over fem år.