Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra Natural Sciences

31.03.2017 | Offentligheden / Pressen

»Ingeniørstuderende drukner i tilbud, fordi de er så eftertragtede«

Knap 100 virksomheder gæster i disse dage ingeniørstudierne på Aarhus Universitet. Det er en unik mulighed for at komme tæt på de i forvejen meget ombejlede ingeniørspirer, lyder det fra erhvervslivet.

30.03.2017 | Science and Technology, Offentligheden / Pressen

Unik hvede har bestået sin ildprøve

En unik, patenterede hvede kan have stor betydning for landbruget, miljøet og underernærede mennesker i ulande. Det er netop bevist i dyreforsøg, at den særlige hvede øger fordøjeligheden af fosfor og calcium.

Foto: Jonn Leffmann

28.03.2017 | Offentligheden / Pressen

Nyt Center for Adaptiv Naturforvaltning

Naturen er blevet en kampplads. Et nyt Center for Adaptiv Naturforvaltning ved Aarhus Universitet skal fungere som et forsøgs- og rådgivningscenter for nye måder at forvalte den danske natur på.

En lomviehan og dens unge overvejer det store spring ud i intetheden fra en klippehylde på Saunders Ø i Nordvestgrønland. Foto: Knud Falk
To polarlomvier på havet, den ene en han med unge. Mens hannen passer ungen ses de altid tæt sammen. Ungen svømmer og dykker udmærket, men kan endnu ikke selv fange sin føde. Foto: Lars Maltha Rasmussen

27.03.2017 | Offentligheden / Pressen

Derfor springer lomviens unger fra reden før de kan flyve

Når små, dunede lomvie-unger kaster sig ud fra fuglefjeldet og falder flere hundrede meter mod havet - længe før de er flyvefærdige – skulle man tro det var en umulig overlevelsesstrategi for arten. Men der en er plan med galskaben.

27.03.2017 | Offentligheden / Pressen

Transport af molekylære motorer ind i cellens fimrehår

Molekylære motorer producerer den kraft, der får sædceller til at slå med ’halen’ og bevæge sig mod ægcellen for befrugtning. Ny forskning viser nu, hvordan de molekylære motorer, der driver sædcellers bevægelse, genkendes i cellerne og specifikt transporteres ud i haleregionen af cellen. Denne nye viden kan bane vejen for en bedre forståelse af…

24.03.2017 | Offentligheden / Pressen

Aarhus Universitet skal løfte klimaløsninger i Midtjylland

Nu skydes ”Coast 2 Coast Climate Change” i gang. MCH Herning Kongrescenter danner den 30. marts rammen, når Region Midtjylland markerer den 90 mio. kroner store satsning på klimatilpasning, hvor Aarhus universitet skal bidrage med forskning og uddannelse.

Aarhus Universitet får nu eget 'rumprogram'. Den første satellit i programmet har fået navnet 'Delphini-1' - missionsemblemet ses her.
Satellitten er 10x10x10 cm. og får en 'kampvægt' på godt et kg., når den er i kredsløb om Jorden. Delphini-1 vil indsamle data, og omdrejningspunktet for den første mission er at bevise, at denne type rummissioner kan skabe den viden, forskerne ønsker. (Ill: GomSpace)

23.03.2017 | Science and Technology, Offentligheden / Pressen

Aarhus Universitet får sit eget rumprogram

Den første Aarhus-satellit skal give både studerende og videnskabsfolk på Aarhus Universitet mulighed for en ny tilgang til forskning via satellitter i et nyt samarbejde med danske GomSpace A/S. Programmets kernemission er at undersøge, hvordan de såkaldte nano-satellitter kan anvendes til at foretage videnskabelige undersøgelser. Satellitten har…

23.03.2017 | Offentligheden / Pressen

42 IT-virksomheder klar til ”Katrinebjerg Karrieredag”

7. april kommer IT-virksomheder fra hele Danmark igen til IT-byen Katrinebjerg på Aarhus Universitet for at deltage i ”Katrinebjerg Karrieredag” – en af Østjyllands største IT-karrieremesser. Over 600 studerende forventes at deltage.

23.03.2017 | Offentligheden / Pressen

Danske forskere og israelsk biotekfirma samarbejder om at udvikle kræftmedicin

Den Israelske Biotek virksomhed RedHill Biopharma Ltd (NASDAQ: RDHL) (Tel-Aviv Stock Exchange: RDHL) har forlænget sit samarbejde med forskere ved Aarhus Universitet med henblik på at udvikle et potentielt lovende lægemiddel til behandling af kræft. Lægemidlet er baseret på et molekyle, der hæmmer serinproteaser - et område de danske forskere er…

21.03.2017 | Offentligheden / Pressen

Strukturel viden om DNA reparationskomplekset

Ny dansk forskning giver mekanistisk indsigt i, hvordan vores DNA bliver overvåget og repareret, når der sker skader. Resultaterne kan på sigt bidrage til at forbedre behandlingen af visse kræfttyper, da DNA reparationskomplekset bidrager til, at visse kræftceller kan modstå kemoterapi.

Viser resultater 1 til 10 ud af 21

1 2 3 Næste